Litteraturlistig anbefaler (på alle mulige måder): Hidden Figures

I nat, når du ligger og snorkbobler i din seng, sidder jeg i en sofa fuld af piger. Når du drømmer om Étienne St Clair, kaster jeg vurderende blikke efter Ryan Gosling, som jeg aldrig helt har fundet ud af, hvorvidt er lækker eller ej. Og idet du måske savler en smule på puden, hepper jeg vildt og voldsomt på, at ”Hidden Figures” vinder en gylden oscarstatuette.

For ”Hidden Figures” er en rørende, humoristisk og varm fortælling om de kvindelige, matematiske genier, der alle udførte uvurderligt arbejde hos NASA, men som ingen hørte om. Gemt i kulissen fungerede de som menneskelige computere, der kunne jonglere med selv de mest udfordrende regnestykker, men alligevel ikke måtte tage en ingeniøruddannelse eller bruge det samme toilet som hvide mennesker.

"Hidden Figures" er nomineret til tre oscars i år. Best Picture, Best Supporting Actress og Best Adapted Screenplay kan filmen hive med hjem, og jeg synes, at den fortjener dem alle sammen! For her får du en skøn fortælling, der rammer lige i hjertekulen. Filmen er dog også en smule letbenet. Med en klassisk Hollywood-skabelon er der ikke de store overraskelser undervejs, og man kan let få trangen til at dykke dybere ned i fortællingen om de fascinerende kvinder.

Derfor blev jeg simpelthen så glad, da HarperCollins Nordic sendte mig et eksemplar af bogen bag filmen. Det åbnede op for en spændende læseoplevelse, som tilbyder al den tyngde, filmen ikke formår at have med. Faktisk supplerer de to formater hinanden på fornemmeste vis. For hvad bogen mangler i lethed, indeholder filmen – og hvad filmen mangler i dybde, rummer bogen. Jeg kan derfor kun anbefale dig at klikke "Hidden Figures" hjem fra Saxo og bestille biobilletter til en hyggelig aften med popcorn, bland selv-slik og bløde, røde sæder. Så er du garanteret en lille bid af verdenshistorien serveret i den allerfineste indpakning.