"The Graces"

Af Laure Eve
Forlaget Carlsen, 349 sider, udgivet januar 2017
Anmeldereksemplar

Familien Grace er muligvis hekse. Så meget kan folk blive enige om. De tre søskende skiftevis tryllebinder og skræmmer alle på deres vej, så da River flytter til byen, er det intet under, at også hun bliver fanget af deres magiske tiltrækningskraft. Men River har sine egne hemmeligheder. Og som læser er det derfor op til dig at finde hoved og hale i, hvor fascinationen slutter og magien begynder.

Jeg havde egentlig alle intentioner om at være produktiv. Men så lå "The Graces" pludselig i min postkasse, og inden jeg vidste af det, var dagen væk, og bogen slut. Faktisk tilbragte jeg også det meste af natten i selskab med denne absurd flotte bog, for jeg kunne slet ikke lægge den fra mig, før sidste side var vendt. "The Graces" er nemlig en vidunderligt mystisk fortælling om den fascinerende familie, som alle sladrer om, men ingen nogensinde kommer tæt på. Bogen tilbyder de helt rette omgivelser at drømme sig ind i med dans i den dystre skov, storslåede fester med finurlige gæster og et hus, der rummer endnu flere hemmeligheder end beboerne selv. Det er derfor let at blive begejstret, især hvis du holder af bøger som "The Night Circus" og "Chocolat", der ligeledes spiller på sanserne.

Desværre kunne plottet ikke helt følge med de smukke omgivelser. Min læseglæde ebbede en smule ud, jo tættere jeg kom på slutningen, for bogen ryger ud af en tangent, som gør det svært at holde af hovedpersonerne. Kombineret med et plot twist, der var temmelig forudsigeligt, samt et ustabilt fortælletempo, som lagde pres på de afsluttende sider, levede det endelige resultat ikke op til mine forventninger. Slutningen ændrer dog ikke på, at "The Graces" er en super underholdende bog, hvis du er i humør til lidt ungdomsmagi på sådan en snefyldt februardag.

Forfatteren bag "The Graces" har desuden lavet et Pinterest board med billeder af, hvordan hun forestiller sig, at familien Graces' hjem ser ud. Ret fint, ikke?