Dét skal du lave i februar måned

Februar gør mig altid en smule stram i betrækket. For efter et par meget mørke måneder med trætheden som fast følgesvend længes jeg i den grad efter solrige sommeraftener, sejlture på åen og overtøj, der ikke vejer et ton. I vintermånederne gider jeg faktisk ofte slet ingenting og skal altid kæmpe lidt med mig selv for at forlade sofaen. Der kan dog være god grund til at udfordre det mentale vinterhi, for februar byder på en masse spændende, litterære arrangementer. Læs selv med her!

SJÆLLAND:

1. februar, Gentofte: Hvis du ikke nåede at skaffe billetter til hans nu totalt udsolgte visit på Den Sorte Diamant, kan du glæde dig over, at Jonathan Safran Foer også besøger Gentofte Bibliotek. Arrangementet foregår fra kl. 16-18 og er fuldstændig gratis. Det anbefales dog, at du møder op i god tid, da Safran Foer er en særdeles populær mand.

23. februar, København: Politikens Boghal holder endnu en gang Silent Reading Party. Den ideelle fest for bogorme, der ønsker to timer i selskab med stærke drinks, gode bøger og absolut ingen snak. Festen starter kl. 19 og slutter kl. 21.

24. februar - 5. marts, København: Københavns Litteraturfestival, også kendt som KBH Læser, stiller i år skarpt på ordet VÆKST. Programmet for festivalen offentliggøres d. 6. februar.

FYN:

30. januar - 5. februar, Svendborg: Svendborg Graphic er et ideelt arrangement for alle, der vil drømme sig ind i tegneserier, spil og animation. Her kan du blandt andet blive guidet gennem tegnefilmens historie af Jakob Stegelmann fra Troldspejlet, komme til tegnet foredrag med Maren Uthaug eller deltage i tegneworkshop med Peter Madsen, som står bag tegneserien Valhalla. Men festivalen byder også på retro gaming, filmvisning, cosplay og meget, meget mere.

1. februar, Odense: Med sin nyeste bog, "BZ", inviterer Peter Øvig Knudsen dig med indenfor i en rugbrødsfabrik på Nørrebro. Her starter BZ-bevægelsen. Et ungdomsoprør, der både snyder myndighederne, besætter forladte bygninger og skaber kamp i gaderne. Peter Øvig Knudsen blev ikke synderligt populær, da han valgte at grave i BZ'ernes fortid, men det gør bare forelæsningen med ham så meget desto mere interessant. Du kan møde ham på Folkeuniversitetet kl. 18.00.

15. februar, Middelfart: Kender du et barn i alderen 9 og 12 år? Så tip dem da lige om HalvReadathon på KulturØen i Middelfart. Her tilbringer en masse unge læseentusiaster 12 timer på biblioteket i selskab med snacks, hygge og masser af litteratur.

JYLLAND:

16. februar, Aalborg: Er du (også) en langsom læsesnegl? På Hovedbiblioteket tager de både læsestrategier, opvarmning og intervaltræning i brug, når du skal lære den ædle disciplin - speed-reading. En potentielt god investering, hvis du ligesom mig allerede halter bag efter din Goodreads læseudfordring. Arrangementet foregår fra kl. 16-17.

28. februar, Horsens: Romanaktuelle Mich Vraa lægger vejen forbi Horsens Bibliotek. Han har skrevet den fremragende fortælling, "Haabet", som jeg tidligere har nævnt herinde. Arrangementet koster kun 40 kroner, så mød endelig op!

28. februar, Padborg: Anne-Cathrine Riebnitzsky besøger det allitterationsvenlige Bov Bibliotek til en snak om sin nyeste roman, "Orkansæsonen og stilheden".

Mangler du inspiration til endnu flere litterære oplevelser? Så besøg min eventkalender - som for en gangs skyld er blevet opdateret :)