Fem ting du kan lave på en regnvejrsdag

Kan du holde på en hemmelig? Jeg elsker regnvejrsdage. For der findes absolut intet bedre end at tilbringe hele dagen indenfor uden en snert af dårlig samvittighed over, at man burde komme ud og nyde solens stråler. Men det er sjovt, så hurtigt alting skifter. I går spankulerede jeg omkring i sandaler, korte ærmer og flagrende, hvid nederdel. I dag er mine ruder regnvåde, og hænderne så kolde, at det prikker let i fingrene, når de folder sig omkring det varme krus med te. Sommeren er vel egentlig også officielt slut, og det betyder, at vi kan se frem til mange flere timer indendørs. Mangler du inspiration til aktiviteter bag hjemmets fire vægge? Så får du her fem ting, du kan lave på en regnvejrsdag.

1. Læs en bog

Det ville vel nærmest være blasfemisk at have en bogblog uden at nævne litteraturen som det første underholdningsvalg. Men sandheden er, at det kan være en magisk og nærmest meditativ oplevelse at læse, når dråberne falder ned udenfor, og tiden går lidt i stå. På denne regnvejrsdag griner jeg af Amy Schumer, som folder sig ud i "Pigen med røvgeviret". Men med det våde vejr kommer for mit vedkommende også en skarpere koncentrationsevne, fordi jeg ikke føler, at der er andre steder, jeg burde være. Hvis du har det ligesom mig, er det derfor oplagt at dykke ned i de lidt tungere titler.

2. Fyr op under kagerullen

"Cutting edge food" står der på plakaten i mit køkken, hvilket mest af alt skal ses som en sarkastisk kommentar til det faktum, at min kæreste og jeg ofte lever af takeout. Men når regnen siler ned, elsker jeg at bage. For der findes absolut intet bedre end et hjem, der dufter af chokoladekage, cookies eller kanelsnegle. Det er hygge, og det er herligt! Imens bagværket er i ovnen, kan du desuden gå 100 procent hausfrau og få styr på de rengøringsprojekter, du indtil nu har udskudt. Måske vasketøjskurven ligefrem har en bund? (min har ikke)

 3. Slip din indre momse fri

Når man nu alligevel går rundt og triller tommelfingre inden døre, er der masser af tid til at dyrke sine mormortendenser. Personligt er jeg kæmpe fan af puslespil og kryds&tværs, der ofte akkompagneres af en lydbog, som strømmer ud fra højtalerne og forvandler spisestuen til et fremmed univers. Hvis du er typen, der er glad for malebøger, kan de snildt erstatte de pensionistprægede indendørsaktiviteter.

4. Lav nye playlister

Jeg er stor fan af Spotify og bruger gerne timer på at skabe playlister til enhver tænkelig situation. Af samme årsag har jeg en liste ved navn "Regnvejrsdag", som er fuld af rolig hyggemusik og ofte bliver sat på, så snart skyerne tillader sig at se bare en smule grå ud. Regnvejr er med andre ord en fremragende undskyldning for at opdatere dine playlister og finde frem til det musik, der passer præcis til dit humør!

5. Find gummistøvlerne frem

Jeg elsker at gå ture i regnen. Så finder jeg paraplyen frem, der skifter farve, når regndråberne rammer den, og bekæmper en småbarnlig trang til at hoppe i samtlige vandpytter på min vej. Men faktisk er det bedste ved at gå ture i regnen at komme hjem igen. For alting føles bare lidt mere luksus, efter man har fået frisk, regnvåd luft i kinderne.

Hvordan tilbringer du dine regnvejrsdage?