Virkelighedsflugt fra ømme arme og tonstunge skridt

Nogle dage ville jeg ønske, at jeg var en 1.73 cm høj brunette med et mere end almindeligt veludviklet stofskifte. At mine ben virkede nærmest uendeligt lange, og jeg bare ikke kunne blive tyk, ligegyldigt hvor store stykker syndig chokoladekage jeg forgreb mig på. Indtil den dag kommer, går jeg ud fra, at jeg bliver ved med at træne.

Derfor løber jeg ture med stakånde og sidestik. Udsætter kroppen for alverdens mærkværdige yogastillinger og banker løs på en deform sandsæk, imens knoerne gradvist bliver mere og mere skrammede. Kloge mennesker mener, at regelmæssig træning resulterer i en misundelsesværdig høj grad af energi og overskud. Men jeg er nu mest af alt bare træt. Med fødder af bly og en voldsom trang til at falde snorkboblende om på fortovet ved Rema, inden indkøbslisten tjekkes af.

Af samme årsag har jeg gjort det til et hverdagsritual at gå tidligt i seng med en god bog. Lige for tiden er det ”How to Be Parisian Wherever You Are” af de franske it-damer Caroline De Maigret, Audrey Diwan, Anne Berest og Sophie Mas, der venter på min hovedpude, og det er slet ikke en dårlig deal. Bogen lever ikke helt op til mine forventninger, men jeg glæder mig alligevel til at læse videre. For det hele føles som en sjov samtale med veninderne om mode, mandspersoner og livets mere eller mindre store spørgsmål.

"How to Be Parisian Wherever You Are" findes både på dansk og engelsk.