Anmeldelse af Mofibo: Er det pengene værd?

Vil du have et helt bibliotek gemt i tasken? Lytte til lydbøger, når du løber, eller læse selv om lyset er slukket? Så kig med her, hvor jeg fortæller om mine erfaringer med læseappen Mofibo.

For to år siden skrev jeg en anmeldelse af Mofibo, som mange stadig finder vej til via Google. Men flere features er forbedret siden da, hvilket gør min tidligere test temmelig outdated. Derfor opdaterer jeg nu anmeldelsen, så den giver et mere retvisende billede af Mofibos mange muligheder.

Hvis det skulle være gået din næse forbi, er Mofibo en brugervenlig streamingtjeneste ligesom Netflix, hvor film, serier og dokumentarer er skiftet ud med e-bøger og lydbøger. Det er dog også muligt at køre Mofibo offline, så udvalgte bøger stadig kan tilgås, selv om internetsignalet er væk. Appen har et væld af titler, der bare venter på at blive læst. Du kan blandt andet dykke ned i gamle klassikere eller engelske værker, men Mofibo har også overraskende mange nye udgivelser på de virtuelle reoler. Det har med andre ord aldrig været lettere at udvide sin læsehorisont, for det er oplagt at afprøve ny litteratur, når abonnementprisen alligevel forbliver den samme. Faktisk har jeg sjældent læst så meget forskelligt, som jeg gør nu. For Mofibo har rigtig mange bøger. Desværre er det ikke altid let at finde frem til dem, for forsiden løber hurtigt tør for ny inspiration, og det samme gør de mange underinddelinger af kategorier. Det er derfor langt nemmere at finde gode bøger, hvis du allerede på forhånd har en idé om, hvilke titler du gerne vil læse.

Mofibo virker udelukkende på tablet og telefon. Der opstår sjældent tekniske hovedpiner, og sker det, kan de som oftest kureres ved at genstarte. Jeg er super glad for de mange indstillinger både i forhold til baggrundsfarve og lysstyrke, da det er let at ligge i sengen om aftenen og læse uden at forstyrre manden, konen eller kæresten, der sover ved siden af. Samtidig er det fantastisk, at man nu også kan høre lydbøger og læse bøger på engelsk, hvilket har givet et langt bredere - og mere fleksibelt - udvalg af litteratur.

I bund og grund er jeg meget tilfreds med mit Mofibo abonnement. For 129,- om måneden får jeg adgang til litteratur i massevis, og det har givet mig mange fine læseoplevelser. Hvis du gerne selv vil teste Mofibo, inden du investerer, er det dog oplagt at udnytte deres gratis prøveperiode. Du kan læse meget mere om Mofibo ved at trykke her.