Litteraturlistigs såre simple julegaveguide 2016: Firkantede pakker med et personligt twist

Noget af det bedste og værste ved julen er gaverne. I bund og grund er jeg vild med tanken om kreativ indpakning, shopping i Magasin og overraskelser > alenlange ønskelister, men en hyggelig indkøbstur kan nemt udvikle sig til en panisk koldsvedskrise, når butikkerne bare ikke har det, man leder efter. Til tider minder det nærmest om en olympisk disciplin at finde gaver, der både viser personlighed og omtanke, uden at de medfører kontoovertræk og mails fra sure skrankepaver. I virkeligheden er det de små ting, som skaber en god gave. Men det kan være svært at finde kreativiteten frem, når december pludselig lander med al sin pragt, og man ræser rundt for at indhente hyggen.

Heldigvis har jeg et glimrende, lille gavetip, der forhåbentlig kan afhjælpe den værste pakkehovedpine her få dage inden juleaften. Find en pæn version af en bog, du holder af og tror, at også modtageren vil kunne lide. Dernæst skriver du på første ledige side, præcis hvorfor han eller hun skal glæde sig til at læse den. Hvis personen har mange bøger i forvejen, kan det være en god idé at tjekke Goodreads eller den fysiske bogreol igennem inden for at se, om den allerede er læst. Men bøger med håndskrevne beskeder er bare sådan nogle herlige gaver - også selv om modtageren kender historien i forvejen, for de gør litteratursamlingen langt mere personlig og interessant at gå på opdagelse i. Til min fødselsdag fik jeg eksempelvis "The Long Way to a Small Angry Planet" og "Fingersmith" af min veninde Helene, og det gjorde mig simpelthen så glad at læse hendes små hilsener. Så overvej det endelig, hvis du mangler lidt inspiration her på falderebet. Det kan virkelig anbefales :)