Det skal du lave i november!

November er landet. Samtlige butikker har skiftet Halloweenpynt ud med nisser, og de velforberedte typer er allerede begyndt at fylde Instagram med billeder fra julegaveshopping. Jeg forstår ikke helt, hvordan vi nu er nået til årets næstsidste måned. Tiden er både lidt for hurtig og en time bagud på samme tid. Litterært set går vi dog en fantastisk måned i møde, for årets helt store event, BogForum, står klar til at forkæle læseglade danskere med en weekend dedikeret til forfatterinterviews, konkurrencer og signeringer. Jeg skal deltage for første gang i år, så måske vi ses i menneskemylderet?

Sjælland:

3. nov., København: Har du også siddet til en fest og ønsket, at det var helt legitimt at droppe smalltalken og i stedet hive en bog frem? Så er Silent Reading Party skabt til dig. I Politikens Boghal er reglerne simple: Snup en drink, find en bog og tilbring tre timer i absolut stilhed. Et vildt sjovt påfund, som gør, at man ærgrer sig en smule over ikke at bo i Kbh.

9. nov., København: Peter Øvig Knudsens nye bog om BZ’erne har været et stort samtaleemne i medierne. Nu kan du opleve debatten på første hånd, når forfatteren bag mødes med en sociolog samt en tidligere BZ’er til en snak om det omdiskuterede værk. Det hele foregår på Hovedbiblioteket.

11.-13. nov., Ørestaden: Mød Anne B. Ragde, Patrick Ness, Don Rosa og mange andre dygtige kunstnere, når BogForum i Bella Center slår dørene op. Folk tager efter sigende kufferter med for ikke at forslæbe sig, da messen er fuld af billige bøger.

FYN:

12.-13. nov., Odense: Hovedbiblioteket holder endnu en gang bogudsalg, hvor du kan købe masser af litteratur for kun fem kroner pr. værk. Det bliver højst sandsynligt det sidste bogudsalg i lang tid, da biblioteket snart holder lukket frem til efteråret 2017.

24. nov., Middelfart: Få masser af inspiration til nye læseeventyr, når Booktalk besøger Middelfart Bibliotek. Her fortæller fire læseentusiaster om de bedste udgivelser i 2016.

29. nov., Svendborg: Mange blev en smule overraskede, da årets vinder af Nobelprisen i litteratur viste sig at være Bob Dylan. Svendborg Bibliotek dedikerer derfor to timer til den dygtige poet, så du kan få et større indblik i, hvem han er, og hvorfor han vandt.

JYLLAND:

2. nov., Aarhus: NaNoWriMo er et fantastisk internetinitiativ, hvor mennesker over hele verden forsøger at skrive en roman på en måned. Det har det prisbelønnede bibliotek Dokk1 i Aarhus taget til sig, så hver onsdag og lørdag i november kan du mødes med andre forfatterspirer og skrive løs.

7. nov., Aarhus: På Dokk1 kan du desuden deltage i højtlæsning for voksne, hvor det er oplagt at farvelægge malebogen eller lukke øjnene, imens dine øregange bliver forkælet med alt fra klassiske historier til nye værker.

17. nov., Christiansfeld:Christiansfeld Bibliotek kan du møde Jannik Lunn fra boghandlerbladet Bogmarkedet og Kåre Vedding Poulsen fra DR, når de fortæller om årets bedste boglige udgivelser. God inspiration til julegaverne eller bogreolen derhjemme.