Glædelig Dewey's 24 Hour Readathon!

Det føles nærmest som en halvårlig højtid, når kalenderen afslører, at det atter er blevet tid til Dewey's 24 Hour Readathon. Et vidunderligt læsedøgn, hvor bogorme verden over tilbringer 24 timer med næsen i litteratur. I år er tredje gang, jeg deltager i Dewey's Readathon, og det bliver uden tvivl fremragende! Første gang var jeg småsløj (og smågnaven), hvorimod det andet læsedøgn mest af alt blev brugt på at grovæde og tage billeder. I år har jeg dog store planer om at læse mere, end jeg spiser, så kryds fingre for, at det lykkes!

Du kan følge mit læsedøgn i dette indlæg, hvor jeg løbende vil komme med små opdateringer. Men det er også oplagt at lægge vejen forbi Instagram, hvor du under hashtaggene #readathon og #readathondk kan kigge med, når bogorme over hele verden maratonlæser! Hvis du selv deltager i Dewey's Readathon, må du endelig skrive en kommentar, så jeg kan komme på virtuelt visit :)

Happy 24 Hour Readathon! And may the odds be ever in your favor!

14.40

Jeg havde egentlig planlagt at være forberedt helt ud til fingerspidserne. Med et køleskab fuldt af sunde lækkerier og en duft af nybagte cookies, der langsomt spredte sig rundt i lejligheden. Men ovnen har ikke været tændt siden onsdag, formiddagen blev brugt på loppemarked med en sød veninde, og køleskabet er som altid gabende tomt. Samtidig er jeg kommet en anelse sent i gang, for jeg havde selvfølgelig heller ikke valgt de bøger, der skulle læses.

Nu har jeg dog endelig formået at overvinde min ubeslutsomme natur! Den første fortælling, jeg har kastet mig over, er "Som du ser mig" af Cora Carmack. Et anmeldereksemplar fra Lindhardt&Ringhof, som jeg glæder mig meget til at læse. Så jeg må hellere komme i gang :) 

17.08

Der gik cirka en halv time. Så lagde jeg bogen fra mig, genaktiverede mit Mofibo-abonnement for en stund og fandt "Som du ser mig" på lydbog. For mit hjem var blevet væk under en forfærdelig mængde rod, og jeg følte mig vanvittigt træt, så snart jeg satte mig i sofaen. Af samme årsag viste lydbogen sig at være det helt rigtige valg! Nu er hjemmet pletfrit, lækre chokoladecookies bages i ovnen, og livet føles på mange måder lidt mere overskueligt.

Bogen i sig selv er jeg ikke super hooked på. Det skyldes mest af alt en irriterende hovedperson, der kaster sig i grams for samtlige fyre, hun finder, og lufter sine knap så intelligente overbevisninger. Hun mener eksempelvis, at hvis man bor i Tyskland, taler man automatisk hollandsk, fordi landene ligger så tæt på hinanden....?!

22.55

Der er kun en times tid tilbage af "Som du ser mig". Timerne indtil nu er blandt andet blevet brugt på græskarskæring, pizzaspisning og vindrikkeri samt en masse snak med min kæreste, der er vanvittigt glad for at vise mig skøre ting på nettet. Det har simpelthen været så hyggeligt! Nu vil jeg tage min bedre halvdel under armen og gå en aftentur. For jeg synes, mine øjne er begyndt at svie lidt, og det er altså for tidligt at være træt!

00:00

Mine kinder er stadig kolde efter gåturen, men første bog blev endelig hørt færdig, og nu vil jeg læse et par Lovecraft noveller, inden jeg fortsætter med "Uprooted" af Naomi Novik. Det bliver super rart med et genreskift, for "Som du ser mig" var så forudsigelig, at jeg havde regnet plottet ud efter kort tids læsning - og var stensikker i min sag, da jeg nåede side 64. Med 260 sider tilbage blev fortællingen derfor hurtigt uinteressant. 

Jeg har netop tændt stearinlys i hele stuen og været strategisk nok til at lade dynen forblive i soveværelset. Er I vågne derude? :)

2.30

Som udpræget A-menneske, der ofte begynder at gabe, når klokken har passeret 20, undrer det mig, at jeg stadig er vågen. Læsetempoet er dog helt i bund, så jeg er ikke nået synderligt langt i "Uprooted", der har vist sig at være en humoristisk, magisk og helt igennem charmerende fortælling.

3.35

Bliver altid sådan lidt misundelig, når jeg læser magiske bøger. For hvorfor kan jeg ikke også være en heks, som med få besværgelser kan få bøger til at flyve og opvasken til at tage sig selv? Min søster tjekker med jævne mellemrum, om hun har fået magiske kræfter siden sidst. Måske jeg skulle gøre det samme? På et eller andet tidspunkt må jeg da have heldet med mig. Jeg har jo allerede de spidse sko!

7.50:

Mørket udenfor forsvinder. Den halvtomme vinflaske på bordet er skiftet ud med et termokrus fuldt af varm te, og de sørgelige slikpapirrester er ligeledes væk. Jeg tog en times ufrivillig lur klokken seks, men når jeg nærstuderer mig selv, mødes jeg alligevel af glasøjne, stram hud i ansigtet og sære propperne for ørerne. Jeg har derfor været ude og gå en lille morgentur, og det hjalp gevaldigt! Nu er jeg klar til at læse de resterende sider i Uprooted, for mit læsetempo kørte som tidligere nævnt på laveste blus i nat. Det gør mig dog absolut ingenting, da jeg hellere end gerne vil blive lidt længere i magiens verden :)

14.00

Så er Dewey's Readathon slut, og det er på mange måder et held. For jeg er simpelthen så træt, at jeg nærmest ikke kan hænge sammen. Til gengæld har det været udmattelsen værd, for jeg har haft et vidunderligt læsedøgn med masser af hyggestunder. Jeg fik læst to bøger og indtil flere af Lovecrafts noveller, hvilket sammenlagt svarer til 881 sider. Det er hele 137 sider mere end sidste år, så jeg er super tilfreds!

Tusind tak for de mange søde og ikke mindst opmuntrende kommentarer både her, på Facebook og på Instagram! Jeg glæder mig allerede til næste læsedøgn i selskab med skønne mennesker fra hele verden :)